Dag 4 : Victoria - Tofino

dinsdag 10 juli 2018


Eerst ontbijt en uitchecken. We mogen de auto bij het hotel laten staan en gaan even te voet naar de haven om enkele souvenirs te kopen.



De spanning stijgt. Dadelijk speelt België tegen Frankrijk (onze tijd 11u). We hebben besloten de wedstrijd in Belleville's Watering Hole & Diner, de bar van ons hotel, te kijken. Een Nederlandse meneer komt met ons mee supporteren. Helaas kunnen we niet winnen al vinden we wel dat we beter dan de Fransen waren.

Onze planning is dus wat aangepast.

Het is al na 13 u wanneer we aan de rit beginnen. Volgens Google een rit van 4 u 30'.

De weg is een soort expresweg, dus met stoplichten. Het vlot niet echt en ik vind het niet zo leuk rijden. We gaan eten halen in de McDrive maar het is met dat voortdurend stoppen echt onmogelijk voor mij om tijdens het rijden te eten. Het moet wel veilig blijven hé. Bij een rest area lukt het wel.

We gaan toch gewoon ook dingen bezoeken die we op de planning hadden staan.

Eerste stop is het mega toeristische Coombs, met name de Old Country Market.
Het dak van de oorspronkelijke market is bedekt met gras (goede isolatie). En op dit gras zitten/staan geiten ! Met een zwerm mensen omheen natuurlijk (en ja daar waren wij ook even bij).



Volgende stop is bij Little Qualicum Falls Provincial Park. Hier kan je naar de Upper en Lower Falls via korte bospaadjes. Ze zijn wel niet zo goed aangegeven en ze kloppen niet met de kaart die ze hebben van het park. We lopen even verkeerd maar het komt uiteindelijk goed. Na een half uur waren we terug aan de auto.

Upper Falls

Een mooie regenboog

Lower Falls

Laatste stop voor vandaag is Cathedral Grove in MacMillan Provincial Park. De doorgaande weg doorkruist één van de laatste concentraties van oerbossen op het eiland. We gaan enkel het Big Tree Trail doen. Een kort rondje maar dan krijg je wel de hoogste boom te zien (een Douglas Fir).
Het pad loopt door een stukje regenwoud met hoge bomen en heel veel varens en mossen op de bodem en op de onderste delen van de bomen.



De grootste boom, meer dan 800 jaar oud, 76 m hoog en 9 m in omtrek.


De laatste stad die we tegenkomen voor Tofino is Port Alberni. We springen nog even bij de Walmart binnen. Onze missende koffer is er nog niet en er zijn toch wat spullen die we echt nodig hebben.
We eten er ook snel iets want het zal laat zijn voor we in ons hotel aankomen.

De rit na Port Alberni is fabelachtig mooi ! Wat een mooie zichten. De Pacific Rim Highway kronkelt door de dalen. Erg smal op sommige plaatsen. Er waren wegenwerken aangekondigd maar daar hebben we geen last van gehad.

En dan gaat de zon onder. Net op een plaats waar we de auto langs de kant van de weg kunnen zetten. We zijn gelukzakskes. Dit is wat we te zien krijgen



Het is nu niet ver meer. Bij ons hotel aangekomen (om 22 u) kunnen we nog even van het avondlicht genieten. Het hotel ligt vlak aan het strand. Ik vind het hier nu al schitterend!



Afgelegde km: 323
Het weer: 21 °C, zon en wolken
Hotel: Best Western Tin Wis Resort - Tofino



2 opmerkingen:

Sophie zei

Prachtige reis zijn jullie aan het maken. Ik geniet nu al mee. Ik heb laatst uitgebreid je vorige verslag van het noordwesten gelezen (via allesamerika gevonden) en zal nu leuk meelezen met jullie reis nu. Ik heb al veel geleerd over Vancouver Island (en de ferry van anacortes naar Sidney kende ik nog niet, goede tip!) een hele goede reis gewenst!

ingridMG zei

Dankjewel Sophie!