Dag 7 : Tofino - Vancouver

vrijdag 13 juli 2018


Vandaag is een mistige ochtend. Het geeft alles een mysterieus tintje. Ook mooi om te zien maar ik ben toch blij dat we de vorige dagen heldere ochtenden hadden.


Koffers gepakt. Helaas moeten we dit plekje verlaten.
Het is net geen 8 u wanneer we aan het hotel vertrekken. In kilometers wordt het geen lange dag maar we moeten op tijd bij de ferry zijn in de haven va Nanaimo. De weg naar Nanaimo is erg kronkelig en maar 1 rijvak in elke richting. Deze rit zal 3 u duren.

Onderweg zie je de mist het land inkruipen. Natuurlijk dat het er zoveel plantengroei is. En het ruikt ook zo fris. Het is een supermooie rit.


We doen een kort stopje in Port Alberni. Aan de overkant van het riviertje zitten wel 8 amerikaanse zeearenden in de bomen.
Rara waar zit er 1?


En zo zitten er dus 8 in de bomen aan de overkant.


We zijn om 11u10' bij de ferry. Perfect op tijd. We moesten er zijn tussen 11u15' en 11u45'.
De overzet wordt verzorgd door BCFerries.
Er is nog tijd om iets te eten te halen in de Market bij de terminal.
Het inladen van de ferry begint om 12u10' en om 12u30' vaart de boot af.


Het is wat mistig in de baai maar net voor aankomst aan de overkant kunnen we de skyline met Mount Baker op de achtergrond zien.


Onze eerste stop op het vaste land van Canada is Lighthouse Park.
Er staat een picture-perfect vuurtoren. Vanaf de parking is het een 15-tal minuten wandelen via het Beacon Lane Trail tot aan het Lighthouse viewpoint. Steeds bergaf, dus straks is de weg terug ... steeds bergop.


Het park heeft meerdere wandelwegen en uitzichtpunten. Wij kiezen ook nog voor het Arbutus Knoll Trail (kost je ook maar 15 min) Bij het viewpoint op het einde heb je een goed zicht op Vancouver. Vandaag is het helder weer dus kunnen we ook Mt Baker op de achtergrond van de stad zien.



En we zien weer een slang! Deze keer houd ik het deftig. Geen gil dus.
We spotten ook nog een grote bonte specht.


Rondom Vancouver liggen bergen en dus stromen veel bergrivieren door diepe canyons in de richting van de baai. Er zijn hangbruggen om de canyon over te steken. Bij Capilano Suspension Bridge moet je betalen en krioelt het van de toeristen. Bij Lynn Canyon is het gratis en er zijn minder toeristen. De brug hier is wel iets lager maar toch gaan we naar Lynn Canyon.
Vanaf de parkeerplaats is het maar een klein stukje naar de brug. Eerst over een weg en dan door het bos. Wij gaan enkel naar de brug maar er zijn nog een paar korte paden die je eventueel kan combineren.


Zicht in de dieperik. De man achter mij kreeg bijna een hartaanval toen hij me over de leuning uit zag gaan hangen om deze foto te nemen. Ik heb wel mooi sorry gezegd.


Tijd om richting hotel te gaan.
We checken in en gaan om de hoek iets eten bij Denny's (één van onze favoriete restaurants).
Daarna richting Capilano Mall, we gaan nog hoge wandelschoenen en wandelstokken voor mij kopen. Nog geen nieuws van onze koffer en ik kan vanaf overmorgen niet meer zonder. Bergen en zwakke enkel.

Op naar het centrum nu. We besluiten om even naar Stanley Park te gaan voor wat avondbeelden.
Staan we daar naar de lichtjes te kijken richting West Vancouver, duikt er plots dit vriendje op uit het water. Een zeehond, die ons aankijkt met een blik van 'wat staan die daar te doen'.


We steken door naar Totem Park.


De reden dat we aan de andere kant van het park geparkeerd staan is een ongeval. De weg was afgesloten en iedereen moet omrijden. Er ligt een truck op zijn kant, containers in de berm, een gekantelde politieauto. Alles is afgezet en de politie stuurt je naar de andere kant.
Wij dachten al aan een zwaar ongeval maar nu we er hier langs lopen, wordt alles duidelijk. Het zijn opnames voor de tv-serie the Flash.


Door de opnames wordt ons zicht op de stad wel wat verstoord want ze hebben dikke spots geplaatst, zelfs aan de overkant van de baai.




We keren terug naar de auto. Ondertussen is de Lions Gate verlicht.



Afgelegde km: 249
Het weer: ochtend 16 °C mistig - namiddag 23 °C en zonnig
Hotel: Best Western Capilano Inn & Suites - Vancouver



2 opmerkingen:

Sophie zei

Mooie dag! Gaaf die zee arenden en dan ook nog een zeehond. Deze ferry tocht was dus ook goed te doen lees ik. Handig om te weten!

ingridMG zei

Ik ben normaal snel zeeziek maar hier heb ik niets gevoeld. Ook bij de tocht naar Victoria ging het goed.