Dag 18 : Spokane - Packwood

dinsdag 24 juli 2018


Er staat een lange rijdag op het programma.
Meer dan de 200 mijl langs de autostrade, een 90 mijl over kleinere wegen en door de bergen.
Het gedeelte langs de autostrade lijkt eindeloos te duren. Er zijn ellenlange rechte stukken, naast je graan en maisvelden, zo ver als je kan kijken.

Zelf kunnen we nog net uit de grip van de vrachtwagens blijven maar we zien wel regelmatig dat RV's door een truck ingehaald worden.





We doen een pitsstop (lunch) bij Denny's. De bediening is er erg traag en we verliezen er toch wel wat tijd mee. Nu ja, je zit er wel lekker fris en dat doet ook even deugd.

En dan plots zijn de velden gedaan, komen er wat rotsen en ligt de Columbia River voor je voeten. Er zijn enkele uitzichtpunten waar je naartoe kan wandelen.



Net aan de overkant van de rivier ligt Gingko Petrified Forest State Park.
Aan de oever van de Columbia River hebben ze behoorlijk wat versteende bomen teruggevonden.
De temperatuur is in de schaduw opgelopen tot 37 °C ! Het waait er behoorlijk hard maar dat is warme wind, zo een beetje het gevoel gelijk als je de oven opendoet.



Ze hebben ook een verzameling petrogliefen. Deze werden in het hele gebied rondom het park verzameld en naar hier overgebracht.
(Petroglyph: in de rots ingekerfde tekeningen - pictograph: op de rots geschilderde tekeningen)



Ik dacht dat we hier geen wildlife zouden zien op een eekhoorn na of zo, dus aangenaam verrast als we een kleine kudde bighorn sheep zien staan. Ze komen van het groene gras (sprinklers) eten.

Er is nog een 2de deel van het park wat verderop maar daarvoor passen we. Het is gewoon te heet en we moeten nog redelijk lang rijden.

Rond Yakima staan de valleien weer vol met fruitbomen en wijnranken.
Vanaf hier gaat het over kleine wegen en bergwegen naar Packwood. We konden gewoon rechtdoor of door de bergen. Het is een uurtje langer rijden maar we hopen om Mount Rainier te kunnen zien.
We zagen hem al even aan de horizon.

We volgen de Chinook Scenic Byway. Kronkelend langs riviertjes en door bossen met aan het einde een klim naar Chinook Pass. Hier ben je al in Mount Rainier National Park.


En dan kom je bij Tipsoo Lake en zie je dit ...
Mount Rainier die staat te blinken in de zon. Het licht is zo scherp en het is wat tegen de zon in fotograferen. Best een karwei om de berg zichtbaar op de foto te krijgen.


Nog een klein wandelingetje, een rondje om Tipsoo Lake.
Prachtige bergbloemen weer en de hele tijd Mount Rainier in zicht.
Enige spelbrekers, de muggen. Je kan gewoon geen seconde blijven stil staan.




Meer bezoeken we hier vandaag niet. Het is nog even rijden naar Packwood.

We gaan eerst eten bij Cruisers. Vandaag wordt het pizza.

Bij ons hotel aangekomen kunnen we genieten van een glaasje wijn aangeboden door het huis.
Ik moet zeggen, dat smaakt wel na zo'n lange reisdag.


Bij onze lodge logeren ook mensen die de Cascade Loop rijden. Vaak doen ze dit in groep met de coolste sportwagens. Het is eens wat anders dan de pick-ups en terreinwagens die we de afgelopen weken zagen.



Afgelegde km: 475
Het weer: middag: 37 °C in de schaduw - Tipsoo Lake: 29 °C en zon
Hotel: Crest Trail Lodge - Packwood



Geen opmerkingen: