Dag 1 : Brussel - Reykjavik - Seattle - Everett

zaterdag 7 juli 2018

Na een historische voetbalavond op het laatste nippertje nog een vlag en truitjes in de koffer bijgestoken. We zijn wel trots op onze Belgen.

Ook dit jaar kozen we weer om te vliegen met Icelandair. De vlucht vertrekt namiddag dus we kunnen ons rustig klaar maken.

Onze auto parkeren we op de holiday parking - reservation zone bij de luchthaven van Zaventem. (Vooraf gereserveerd via de site van Brussels Airport).

Inchecken duurt 45 min! Vlotjes door security dat wel. Dan een laatste burgertje op Belgische bodem bij de Quick. Er zijn heel veel mensen met België shirts. Ook de etalages en zo zijn mooi rood-geel-zwart aangekleed.


Het vliegtuig noemt Hekla Aurora en is beschilderd met noorderlicht. Ook binnen is de verlichting zoals het noorderlicht. Dit doet me weer even wegdromen.



Onze vlucht vertrekt mooi op tijd naar Reykjavik.


Ik ben redelijk moe na de hectische voorbije werkweken en het hieruit volgend slaapgebrek. Ik zet mij de film Bridges of Madison County op en natuurlijk mis ik het einde !! Geen probleem, net voor landen nog even teruggespoeld.


We landen op schema in Reykjavik. Het is wel even slikken van de temperatuur, een frisse 10 °C.
We eten iets kleins en kopen een broodje voor straks op onze volgende vlucht. Boarding verloopt vlotjes hoewel het erg druk is op de luchthaven. 

Iedereen op tijd in het vliegtuig maar toch vertrekken we te laat richting Seattle.

Onderweg prachtig zicht over Groenland. Gletsjers, bergen. Sneeuw en ijs en ik ben dus in de wolken (😉 letterlijk en figuurlijk dus).



We vliegen ook langs het pakijs tussen Groenland en Canada.
Je kan goed zien hoe het ijs afbrokkelt en ijsbergen maakt.



Net voor we Seattle bereiken krijgen we Mount Rainier te zien die boven de wolken uittorent.


Net voor we landen vliegen we voorbij downtown Seattle.


Uiteindelijk landen we met 30 min vertraging. Onze ervaring is dat dit een erg drukke luchthaven is maar niet vandaag. Door immigrations gaat erg vlot. Een kwartiertje na landen staan we bij de bagageband. Daar loopt het mis. We missen 1 van onze koffers. Wellicht komt die morgen aan en dan sturen ze die door naar Victoria.  We verliezen wel redelijk veel tijd met het papierwerk. 

De shuttle brengt ons vlotjes naar Hertz voor het ophalen van de auto. We worden geholpen door een wel heel opdringerige baliemedewerker die ons bang maakt dat we niet verzekerd zijn. Die weet natuurlijk niet dat het mijn 14de keer is dat ik naar de USA reis. Ik sluit niets bijkomend af en we gaan de auto halen. Een grijze Jeep Compass met werkende Sirius XM satellietradio!

Voor we verder naar Everett rijden, eerst een stop bij IHOP voor een laat avondmaal. Zalig!


Onderweg worden we nog getrakteerd op een mooie zonsondergang en zicht op downtown Seattle by night. (foto's uit rijdende auto met gsm - kwaliteit niet zo goed maar het geeft wel een idee)
(Space Needle is op onderste foto helemaal links te zien.)



Het is al 22u30' wanneer we inchecken bij het hotel.
Gezien we dus 1 koffer missen gaan we nog snel naar Walmart voor enkele dringende aankopen. En we kopen ook water. De eerste 32 flesjes van de vakantie.

Op naar een welverdiend nachtje slaap. Tot morgen.


Afgelegde km: 70 km
Het weer: 16 °C, helder
Hotel: Best Western Navigator Inn & Suites  - Everett






Geen opmerkingen: